fbpx

Vår historia

 

Sedan Lidhults startade 1944 har det hänt en hel del och vi har hela tiden utvecklats mot det vi är idag. Vi är stolta över vårt arv och fortsätter att skapa vår egen historia in i framtiden.

Bröderna David, Ragnar och Lennart Jonsson var yrkesverksamma i lilla Lidhult i Småland på 1940-talet. Vid sidan om sina jobb och militärtjänst under det brinnande världskriget började sakta men säkert starta upp en egen verksamhet på lediga stunder.

1944 bildade de handelsbolaget Bröderna Jonssons Träindustri och äventyret kunde ta fart på allvar. Fler och fler fick upp ögonen för de träkunniga bröderna och de tillverkade i princip allt de blev ombedda att göra. Leksaker, strykbrädor och trädgårdsmöbler. Listan kan göras lång. Från början i en ”fabrik” om cirka 30 kvadratmeter, men i takt med att kunderna blev fler växte fabriken och blev allt större.

1957 brann fabriken och maskiner och lager förstördes och dessutom förstördes alla ritningar och mallar för produktionen. Tillbaka på ruta ett valde bröderna Jonsson att starta upp verksamheten på nytt, men med en ny inriktning. De såg ett behov av kvalitetskök i ett Sverige där välståndet ökade i efterkrigstiden. Precis som nu tillverkades köken på beställning efter kundens önskemål.

Den fjärde brodern, Sture, blev delägare på 60-talet, när företaget omvandlades till AB Bröderna Jonsson Träindustri, som fortfarande är namnet på det producerande bolaget.

Lidhults är ett familjeföretag i andra generationen. Företaget drivs sedan 1980-talet av bröderna Staffan och Jörgen Jonsson. Med föräldrarnas kunskap i ryggen i kombination med ett modernt företagstänk är Lidhults under ständig utveckling. Tillsammans med engagerade och trogna medarbetare jobbar de för att Lidhults alltid ska vara synonymt med hög kvalité.

✉️
close slider